Projekto “Metodinės priemonės “Draugyste susieti”kūrimas” pristatymas

Nuo 2017 m. spalio iki 2018 m. balandžio mėnesio Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelio-darželio pedagogai, meninio ugdymo mokytojas ir logopedas įgyvendino mūsų įstaigos projektą “Metodinės priemonės “Draugyste susieti” kūrimas”. Projekto idėja kilo norint sukurti bendrą įstaigos metodinių priemonių rinkinį. Kiekvienas auklėtojas, mokytojas yra kūrybiškas asmuo, kuris ne tik sugeba vis kitaip panaudoti ugdymo procese turimas priemones, tačiau taip pat sugeba sukurti visai naują, vaikų poreikius atitinkančią priemonę, ir kartais tai būna visai netikėtai panaudotos, mūsų aplinoje esančios priemonės, kurios sujungtos į bendrą produktą tiesiog atgimsta naujam gyvenimui ir sukelia vaikams daug džiaugsmo bei naujų potyrių. 

Šio projekto tikslas – suburti įstaigos pedagoginę bendruomenę bendrai, kūrybiškumą ir inovatyvumą, skatinančiai veiklai. Projekto metu buvo sukurta 10 metodinių priemonių, kurių nauda ir poreikis buvo patikrintas praktiškai, priemonės yra visiškai naujos ir tinkamos naudojimui ikimokyklinio amžiaus vaikams. Kiekvienas mokytojas turėjo ne tik sukurti priemonę, bet ir pateikti priemonės naudojimo instrukciją ir pačią priemonę. Gegužės 9 d. mūsų įstaigoje vyko praktinė projekto rezultatų prezentacinė veikla, į veiklą atvyko kitų kaimyninių ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogai bei specialistai. Praktinės veiklos metu buvo demonstruotos naujai sukurtos priemonės, jų panaudojimą demonstravo vaikai bei pedagogai, įtraukdami ir praktinėje veikloje dalyvaujančius svečius. 

Projektas buvo įgyvendintas sėkmingai, kiekvienas įstaigos pedagogas gavo įstaigos direktoriaus padėkos raštą bei buvo nuspręsta, kad pristatyti rezultatai nėra baigtiniai, projektą galima tęsti, tobulinant esamas priemones, bei kūriant naujas.

https://prezi.com/view/Kif9o29MsrfUKuPO94cp/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *