Paroda – konkursas “Kalėdų Senelio belaukiant”

Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelio-darželio mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą Edita Kondratovič inicijavo Vilniaus rajono švietimo įstaigų teikiančių ikimokyklinį ugdymą parodą – konkursą, kurio tema “Kalėdų Senelio belaukiant”,

Paroda-konkursas skirtas paminėti šv. Mikalojaus dieną, kuri yra švenčiama gruodžio 6 d. Siekiama ugdyti ikimokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumą, bendradarbiavimo svarbą bei skatinti tradicijų puoselėjimą. Bendradarbiaujant su mokytoju ir/ar tėvais, propaguojant darbštumą, paskatinti vaiko norą kurti, veikti, džiaugtis darbo rezultatu.

Parodos-konkurso tikslas – puoselėti vaikų tautinį identitetą, skatinti vaikų kūrybiškumą, propaguojant saviraiškos būdus, bei skatinti vaikų bendradarbiavimą ir kūrybišką laiko praleidimo būdą su tėvais.

Parodos-konkurso uždaviniai:
1. Ugdyti ikimokyklinio amžiaus vaikų darbštumą, meilę ir pagarbą darbui, tradicijoms;
2. Jausti kūrybinės laisvės, spontaniškos improvizacijos džiaugsmą, jas savitai išgyventi;
3. Paskatinti šeimos narius stiprinti bendrystės ryšius, rodyti vaikui kruopštumo pavyzdį,
atskleisti pasitenkinimo, džiaugsmo savo darbo rezultatu jausmus.

Sulaukėmė labai didelio susidomėjimo šiuo renginiu, tėvai su vaikais ir mokytojais kūrė įvairiausius Kalėdų Senelius. Siūvinėti, išdrožti, nulipdyti, nutapyti Kalėdų Seneliai eksponuojami Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelyje-darželyje. Visi darbeliai buvo nufotografuoti ir įkelti į www.padlet.com platformoje šiam renginiui sukurtoje virtualioje sienoje.

https://padlet.com/petrulevicbozena/k-rybini-darb-paroda-kal-d-senelio-belaukiant-aooq1jjzsrexsp3

Nuo gruodžio 15 d., kviečiame išrinkti savo favoritus, spaudžiant ant širdelių po nuotraukomis. Vertinimo komisija, kurią sudarys 2 Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelio-darželio mokytojai ir 2 Tėvų komitetų atstovai išrinks 3 nugalėtojus, papildomas prizas bus skirtas daugiausiai širdučių surinkęs darbų autorius.

Visi parodos-konkurso dalyviai gaus Padėkos raštus, 1-3 vietos laimėtojai ir publikos favoritas papildomai gaus dovanas, kurios bus išsiųstos atstovaujančios įstaigos adresu.

Po labai intensyvaus balsavimo ir *po komisijos diskusijų buvo išrinkti geriausi darbeliai ir jų autoriams bei bendrakūrėjams buvo skirti diplomai ir prizai.

1 vietos laimėtoja – Maja Suboč, gr. Nykštukai

2 vietos laimėtojas – Robert-Adrian Gil, gr. Boružėlės

3 vietos laimėtoja – Joanna Jankovska, gr. Bitutės

“Publikos fovorito” titulas, surinkus didžiausią širdučių skaičių, buvo skirtas Norbertui Volk, gr. Boružėlės.

Ačiū visiems parodos-konkurso dalyviams, tėveliams ir mokytojoms už bendradarbiavimą ir vaikų įtraukimą į kūrimo procesą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *